Strengthening of the Italian Research Infrastructure for Metrology and Open Access Data in support to the Agrifood
TOMATO TRACE for valorising the PDO Pomodorino Piennolo del Vesuvio
TOMATO TRACE project funded by PSR Campania 2014-2020 aims to valorise of the PDO Vesuvian Piennolo tomato and strengthen the liaison with the territory by developing traceability models based on sensorial, spectroscopic and multielement analyses. The project is coordinated by the University of Naples Federico II, under the scientific responsibility of Prof. Paola Adamo. The event will represent the opportunity to make the point about the progresses of the activities with the project partners and the companies involved.
Event Information
Event Date | 15-12-2022 9:30 am |
Event End Date | 15-12-2022 1:00 pm |
Location | |
Attachment | LOCANDINATomatoTrace.pdf |
Agendas
9,30 |
Registrazione partecipanti |
10.00 - 10:20 |
Saluti di indirizzoMarina Albanese - Direttore Centro LUPT Flora Della Valle - Dirigente UOD Cristina Leardi - Presidente Consorzio DOP Le analisi qualitative, spettroscopiche e multielementari del Pomodorino Piennolo Vesuvio DOP Manuale operativo a supporto della tracciabilità I processi di commercializzazione del prodotto |
10:20 -12:30 |
InterventiIl Progetto TOMATO TRACE Analisi territoriale e georeferenziazione delle aziende associate al Consorzio e/o iscritte alla DOP Il disegno sperimentale e la gestione agronomica Le analisi sensoriali del Pomodorino Piennolo Vesuvio DOP |
12:30 - 13:00 |
DiscussioneInterverranno le Aziende
e i referenti regionali |